דילוג לתוכן

כשמדעי המוח ועולם העבודה נפגשים

נוירו-ניהול

ברוכים הבאים לעולם הנוירו-ניהול!

נוירו-ניהול או בשמו הנוסף נוירו-מנהיגות הוא תחום חדשני ופורץ-דרך, שמשלב ידע עדכני מתחום חקר המוח והביולוגיה של ההתנהגות האנושית, לתוך עולם העבודה, לצורך העצמת כישורי הניהול של מנהלים ומנהלות, במיוחד בעידן משתנה.

נוירוניהול מציע גישה חדשנית, שמתבססת על מדעי המוח וחוקרת כיצד המידע שנקלט במוח וההורמונים שמיוצרים במוח ובגוף משפיעים על קבלת החלטות, פתרון בעיות ותקשורת בין-אישית. באמצעות כלים מעשיים ותובנות מדעיות, נוירו-ניהול מאפשר למנהיגים/ות וארגונים לשפר את הביצועים, לייעל תהליכים וליצור סביבות עבודה בריאות ומפרות יותר. הצטרפו אליי כדי לגלות כיצד תוכלו להוביל בהצלחה את הארגון שלהם תוך הבנה עמוקה יותר של המנגנונים הביולוגיים והפסיכולוגיים שמניעים אותנו.

סדנאות בתחום נוירו-ניהול :

  1. 'למה לזברות אין אולקוס? הסדנה להפחתת סטרס ולחץ בעבודה.
  2. 'על תבונה ורגישות'- המדע מאחורי ניהול אמפתי. 
  3. 'מוח, רגש וקבלת החלטות' – קבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות.
  4. 'ניווט בפוליטיקה הארגונית' – יחסי כוח בעבודה והון חברתי.
  5. 'ניהול בעידן טכנולוגי' – מה עשתה הטכנולוגיה למוח ? (פערי הדורות).
  6. 'מה מניע בני אדם?' – מערכת התגמול והמוטיבציה – דופאמין.

למה לזברות אין אולקוס ? הסדנה להפחתת סטרס ולחץ בעבודה

מקום העבודה הוא המרחב בו אנו מבלים את רוב שעות היום. זה המקום בו אנחנו ממשים את יכולותינו ומשתפים פעולה למען מטרות. יחד עם זאת, ריבוי המשימות, לחץ הזמן, תחושת החירום המתמדת, מאבקי הכוח ואי-הודאות, מעלים את מפלס המתח והסטרס בעבודה. כל אלה מתווספים למגוון גורמי הלחץ שמחוץ לעבודה. מה זה סטרס? מה קורה לנו תחת לחץ? וכיצד ניתן לנהל אותו במקום שהוא ינהל אותנו. (הסדנה מתאימה לכלל העובדים)

על תבונה ורגישות - המדע מאחורי ניהול אמפתי

בעידן טכנולוגי מהיר ולא יציב, שמאופיין ברמות סטרס גבוהות ובירידה בקשב, היכולת לאמפתיה הופכת למיומנות קריטית בניהול ומוגדרת כ”שפה” החדשה של מנהיגות. זאת מכיוון שהאמפתיה מסייעת בהפחתת סטרס. במהלך הסדנה נצלול אל נבכי המוח, נבין לעומק את המנגנונים הביולוגיים, שאחראים על סטרס ואמפתיה בעבודה, נכיר את העקרונות המרכזיים של הניהול האמפתי ונבין מדוע מנהלים ומנהלות אמפתיים מצליחים יותר. (סדנה למנהלים/ות)

מוח, רגש וקבלת החלטות - קבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות

המוח שלנו הוא איבר מופלא, 90 מיליארד נוירונים קשורים בטריליוני קשרים, אשר מוציאים לפועל כ-350 אלף החלטות ביום. כיצד המוח מעבד מידע ומקבל החלטה? במהלך הסדנה, נבין לעומק את מערכת ההפעלה שלנו ואת ההשפעה של הרגשות על תהליכי קבלת החלטות. במהלך הסדנה נתרגל כלים מעשיים לקבלת החלטות רציונליות במיוחד בתנאי חוסר ודאות. (הסדנה מתאימה למנהלים ועובדים)

ניווט בפוליטיקה הארגונית - יחסי כוח בעבודה והון חברתי

האדם הוא יצור פוליטי ופועל למקסום התועלת האישית שלו/ה. במהלך הסדנה נבין מהם המנגנונים הביולוגיים האוניברסליים, שעומדים מאחורי השאיפה למעמד ולכוח. הסדנה תעסוק בזיהוי וניהול דינמיקות כוח והשפעה בתוך הארגון. נלמד כיצד לנווט במבנה הארגוני הלא-פורמלי, לבנות רשתות תמיכה ולהשתמש בהון החברתי שלנו בצורה אפקטיבית ואסטרטגית. המטרה היא לפתח יכולות ניהול ומנהיגות שמבוססות על הבנת יחסי הכוח, תוך שמירה על אתיקה ומערכות יחסים חיוביות. (הסדנה מתאימה למנהלים ועובדים)

ניהול בעידן טכנולוגי - מה עשתה הטכנולוגיה למוח ? פערי הדורות

אנחנו נמצאים בליבה של המהפכה הטכנולוגית. הטכנולוגיה משנה את עולם העבודה ואת כל תחומי החייים. העיניים צמודות למסך והמוח מופצץ ב-35 ג'יגה-בייט של רגש ביום. האם המוח בנוי לכל העומס הזה ? אילו אתגרים מציב העידן הדיגיטלי בפני מנהלים. במהלך הסדנה נבין את השפעות העידן הדיגיטלי על המוח, ההבדלים בין אלה שנולדו לעידן הזה לאלה שגדלו לתוכו. נכיר ונתרגל את המענים שמנהלים צריכים לתת לשבעת הצרכים הפסיכולוגיים החדשים בעידן הדיגיטלי, כדי לגשר על הפערים. (סדנה למנהלים/ות)

מה מניע בני אדם ? מערכת התגמול והמוטיבציה (דופאמין)

עיקרון בסיסי בפסיכולוגיה ובניהול מוטיבציה הוא : ‘את.ה מקבל את מה שאת.ה מתגמל”. ההתנהגויות שאנחנו בוחרים לתגמל הן אלו שמתחזקות וממשיכות להתקיים. הדבר קשור למערכת הדופאמין במוח שלנו, שאחראית על מוטיבציה ותגמול.במהלך הסדנה נבין כיצד פועלת מערכת התגמול במוח, מה מניע בני אדם ? משתתפי הסדנה יוכלו להבין כדי לזהות את המוטיבציות של העובדים, להבין אילו הורמונים מנהלים אותם וכיצד לתת את המענה המיטבי לצרכים של האדם במקום העבודה להגברת הביצועים. (סדנה למנהלים/ות)

להורדת המדריך
להפחתת סטרס ולייצור ההורמונים הטובים

המרשם המדעי לאהבה להורדה (חינם)

Open chat
💬צריכים עזרה?
שלום👋
איך אפשר לעזור לכם?