דילוג לתוכן

פרק 36: דלתות התודעה: סמים פסיכדליים וחקר התודעה

מה קורה לתודעה שלנו כשנפתח הצמצם?

בפרק שלא שומעים כמוהו הרבה אנחנו צוללים לעולם הפסיכדליה – מהחומרים המשני תודעה, דרך בלוטת האצטרובל ועד השאלה הגדולה: האם הסמים יוצרים אשליה, או חושפים מציאות שהמוח שלנו לא מאפשר לראות?

ד"ר ליאת יקיר ועומר שריר משוחחים על פסילוסיבין, DMT, מסקלין, LSD ו-MDMA – לצד המחקר המוחי שמראה כיצד הם משנים את הכישורים העצביים, מדכאים את האגו, ומייצרים חוויות של אחדות ואהבה.

נדבר על מדע, תרבות, רוחניות, קונספירציות, שפה, גיאומטריה מקודשת והעין השלישית – במסע שלא ישאיר אתכם אדישים. זה פרק למי שרוצה להבין את המוח באמת, ולשאול שאלות בלי פחד.

פרק 35: למה הכדור הוא לא הפתרון ולעיתים חלק מהבעיה (על כדורים פסיכיאטריים לחרדה ודיכאון)

האם התרופות הפסיכיאטריות באמת עוזרות, או שהן רק פלסטר שמטשטש את המצוקה בלי לפתור אותה?
בפרק עמוק ונוקב במיוחד, עומר שריר וד"ר ליאת יקיר צוללים אל מאחורי הקלעים של ה־SSRI – התרופות הנפוצות ביותר לחרדה ודיכאון.
נדבר על המנגנון הביולוגי, על המיתוסים הרפואיים, על תופעות הלוואי הלא מדוברות – החל מהשמנה, ירידה בחשק המיני והשטחה רגשית – ועד לקשיי הגמילה ולמעגל התלות שנוצר.
אבל לא רק – נבחן גם את השאלה מה באמת עוזר בטווח הארוך: אילו תהליכים יכולים להחליף תרופות? איך יוצרים שינוי מוחי טבעי דרך תזונה, פעילות גופנית, קשרים אנושיים ותרגול רגשי עמוק? ומה קורה לחיים שלנו כשאנחנו בוחרים להתמודד, במקום להעלים סימפטומים?
פרק חובה לכל מי שמתמודד עם חרדה או דיכאון, שוקל להתחיל תרופות או רוצה להבין לעומק את המחיר הנסתר של הפתרון המהיר.

פרק 34: שפת הגוף כמפת הרגשות

מה הקשר בין רגשות לשפת הגוף שלנו? איך מערכת העצבים משפיעה על הפנים, הגוף והתקשורת שלנו עם אחרים?
בפרק עמוק, מצחיק ומעורר מחשבה במיוחד – ליאת יקיר מארחת את המומחית לקריאת שפת גוף דורית עוזיאל לשיחה מרתקת על הביולוגיה של הרגש, נוירוני מראה, שבעת הרגשות הבסיסיים, ומדוע חיוך יכול להציל לנו את היום.

🔍 נלמד:

איך רגשות נראים כלפי חוץ דרך הפנים והגוף

למה אנשים אותנטיים כל כך מושכים אותנו

מה זה מיקרו-הבעות ומה הן חושפות עלינו

ואיך בוטוקס משפיע על האמפתיה שלנו (!)

פרק 33: מאיפה אנחנו מקבלים החלטות? מהמוח, מהבטן או מהלב?

בפרק הזה אנחנו צוללים אל תוך אחד הנושאים המשמעותיים ביותר בחיינו- קבלת החלטות.
כמה מההחלטות שלנו באמת רציונליות וכמה מהן מונעות מרגש, אינטואיציה ואפילו דחפים אבולוציוניים?

ד"ר ליאת יקיר ועומר שריר מנתחים את הדרכים שבהן המוח שלנומקבל החלטות, מדוע אנחנו נוטים להטיות מחשבתיות, ואיך נוכל לשפר את תהליך קבלת ההחלטות שלנו כדי להגיע לתוצאות טובות יותר בחיים ובעסקים.

נבין איך דופמין, טסטוסטרון, אוקסיטוצין וקורטיזול משפיעים עלינו, נבחן את התפקיד של המוח, הבטן והלב בהחלטות שלנו, ונגלה האם כדאי להקשיב יותר לרציונל או לאינטואיציה.

אז אם אתם רוצים לקבל החלטות בצורה טובה יותר, להבין איך הרגשות שלכם משפיעים על הבחירות שלכם, וללמוד כלים מעשיים לשיפור היכולת לקבל החלטות נכונות יותר – זה הפרק בשבילכם!

פרק 32: המוח הנשי והמוח הגברי – מה מפריד ומה מחבר ביננו

מהבאמת ההבדלים בין מוח נשי למוח גברי? האם זה רק עניין של חינוך ותרבות, או שהביולוגיה משחקת תפקיד מכריע?
בפרק הזה אנחנו צוללים לעומק השוני בין גברים ונשים – מהורמונים שמעצבים את גופנו ומוחנו, דרך דפוסי חשיבה, תקשורת והתנהגות חברתית, ועד לאינטראקציות זוגיות.
נגלה איך הטסטוסטרון והאסטרוגן משפיעים על תחרותיות, אמפתיה, קבלת החלטות ודחפים שונים, למה גברים נוטים לקחת יותר סיכונים, ולמה נשים חיות יותר שנים.
נדבר גם על פערי השכר, בחירות קריירה, רגשות, דחף מיני והבדלים בתפיסת העולם בין המינים.
לבסוף, נבין איך חינוך ותרבות מעצבים אותנו, וכיצד אפשר להשתמש בידע הזה כדי לשפר מערכות יחסים, ליצור איזון טוב יותר בין הקריירה לחיים האישיים, ולפתח מודעות שתשנה את הדרך בה אנו מתקשרים אחד עם השנייה.
פרק חובה לכל מי שרוצה להבין לעומק את עצמו, את הצד השני, ואת הכוחות הסמויים שפועלים עלינו מבפנים.

פרק 31: איך המוח מרפא את הגוף? המדע מאחורי הפלסיבו

בפרק הזה של BrainStory,ד"ר ליאת יקיר מארחת את ד"ר טל ציינס לשיחה מרתקת על אחת התופעות המסתוריות והמשפיעות ביותר בעולם המדע והרפואה – אפקט הפלסיבו.

איך ייתכן שכדור ללא חומר פעיל מרפא מחלות? למה ניתוח מדומה משיג תוצאות זהות לניתוח אמיתי? ומה זה אומר על הקשר בין התודעה שלנו לגוף? נדבר על המחקרים המדהימים שמוכיחים שהמוח שלנו חזק יותר ממה שחשבנו, ונגלה איך ניתן לרתום את הכוח הזה לריפוי, שיפור בריאות, ואפילו להצלחה בחיים.

פרק 30: התפתחות המוח בגיל ההתבגרות

בפרק הזה נצלול לתוך המוח המתבגר ונבין איך ההורמונים והביולוגיה מעצבים את ההתנהגות והרגשות של המתבגרים.

נחקור את השינויים המרתקים שמתרחשים במוח במהלך גיל ההתבגרות- איך אזורים הקשורים להחלטות, רגשות ותכנון עתידי מתפתחים, ואיך כל זה משפיע על ההתנהגות היומיומית של הנערים והנערות. נבין כיצד החומר הלבן במוח גדל בשיעור של עד 30% בגיל ההתבגרות, ואיך החומר האפור עובר גיזום סינפטי, מחזק קשרים חשובים ומסלק את אלה שאינם בשימוש.

נדבר על ההשפעה של ההורמונים המיניים כמו טסטוסטרון, שגיל 14 מגיע לשיא של 10-15 פעמים יותר מהילדות, ואסטרוגן שמתחיל לפעול בגיל 12. נבין גם את השפעת האמיגדלה וחשיבותה במוח המתבגר, וכיצד אוקסיטוצין מכתיב את ההתנהגויות החברתיות החזקות בגיל הזה.

במהלך השיחה נבחן את ההתנסות במצבים חדשים, את הצורך בהתמחות במיומנויות שונות, ואת הדרך בה ההורים יכולים לתמוך בהתפתחות הזו. נדבר גם על השפעת הדופמין והרגישות המוגברת של המוח המתבגר לסיכונים כמו התמכרות.

פרק 29: רוצים לחיות לנצח? חלק 2

בפרק הזה אנחנו ממשיכים לצלול לסודות ההזדקנות – מה גורם לנו להזדקן ואיך המדע מנסה לשנות את זה?

נדבר על גן "מלאך המוות", תגלית גנטית מדהימה שהכפילה את תוחלת החיים בתולעים ושינתה את מה שחשבנו שאפשרי. נגלה איך תלומרים – "השעון הביולוגי" שלנו – משפיעים על קצב ההזדקנות, ומה אפשר ללמוד מלובסטרים שלעולם לא מזדקנים.

נדון גם על ההשפעה ההרסנית של סטרס ותזונה לקויה על הגוף, ונבין איך אהבה, קשרים חברתיים והורמון האוקסיטוצין יכולים להיות הנשק הטוב ביותר שלנו נגד הזדקנות.

פרק שכולו תובנות וכלים מעשיים, שמחבר בין מדע, גנטיקה ואורח חיים ואולי אפילו רמז לאיך נחיה לנצח בעתיד.

פרק 28: רוצים לחיות לנצח?

הבאים לפרק חדש של " Brain Story מדעי הזקנה ומעיין הנעורים"!
(פרק ראשון מתוך שניים)

בפרק זה אנחנו צוללים עמוק לתוך אחד הנושאים הכי מסקרנים של התקופה – על המדע בחקר ההזדקנות, מה הם הסודות שיכולים לאפשר לנו לחיות חיים ארוכים יותר, בריאים יותר, ואולי אפילו לנצח.
מתי כדאי להסתפק באיכות חיים גבוהה ואיך מתקדמות טכנולוגיות גנטיות ומהפכניות?

הקשר בין תזונה, סטרס, קהילה ואהבה לבריאות ואורך חיים? ולמה דווקא "הורמון
האהבה" עשוי להיות המפתח לאנטי-אייג'ינג אמיתי?

בפרק הזה נביא לכם מחקרים עדכניים, תובנות מרתקות על הגנטיקה של הזקנה, ונחשוף את האמת על טכנולוגיות עתידיות שיכולות לשנות את כללי המשחק.

פרק 27: נטייה מינית : סיפור של טבע, מוח ואבולוציה

האם נטייה מינית היא עניין של בחירה, גנטיקה או אפיגנטיקה?

בפרק הזה של Brain Story, ד"ר ליאת יקיר ועומר שריר צוללים אל תוך מחקרים מרתקים שחושפים כיצד נטייה מינית מתעצבת – כבר ברחם – כחלק בלתי נפרד מהטבע והאבולוציה.

נחקור איך הורמונים משפיעים על המוח, מדוע נטייה מינית קיימת גם אצל 1,500 מינים בעולם החי, ומה היתרונות האבולוציוניים שלה.

נדבר על הביולוגיה שמאחורי הזהות והמשיכה המינית, נחשוף תיאוריות על התפתחות המיניות האנושית ונראה כיצד החברה מעצבת את התפיסות שלנו בנושא.

להורדת המדריך
להפחתת סטרס ולייצור ההורמונים הטובים

המרשם המדעי לאהבה להורדה (חינם)

Open chat
💬צריכים עזרה?
שלום👋
איך אפשר לעזור לכם?