כדורי שינה יכולים לסייע לאנשים מסויימים בתנאים מסויימים.
נשים מדווחות על יותר בעיות שינה מגברים, ומקבלות יותר מרשמים לכדורי שינה. אך אנשי הרפואה לא תמיד משתפים במידע חשוב, שא.נשים צריכים לדעת לפני שמתחילים לקחת כדורי שינה והיד קלה על ההדק. זה לא נובע מהסתרה, אלא מחוסר מודעות, רובם לא מקבלים הכשרה מספקת בנושא שינה ובנושא לחץ נפשי.
אלו 3 דברים שחשוב לדעת לפני שלוקחים כדורי שינה :
  1. כדורי שינה לא מטפלים בשורש הבעיה, שמובילה להפרעת השינה. הכדורים משפיעים רק על הדחף לשינה ועל מערכת הערות-שינה במוח. הכדורים לא משפיעים על ההתנהגויות, המחשבות, החרדות והאמונות שמניעים את הפרעת השינה. עד שלא מטפלים בשורש הבעיה, הפרעת השינה הכרונית תהיה בנסיגה כל עוד נהיה על כדורים.

  2. לכל תרופות השינה יש תופעות לוואי.
  3. 80% מהאנשים שלוקחים כדורי שינה חווים תופעות לוואי ביום למחרת: תחושת עייפות וישנוניות, תחושת הנג-אובר, נרגנות, קושי להתרכז, כאבי ראש.

  4. כדורי שינה לא אמורים לקחת כל לילה! זה ממכר.
    על החפיסה כתוב לא לקחת אותם יותר מכמה שבועות, אך אנשים רבים נשארים על כדורי-שינה למשך שנים. כמו כל סם, עם הזמן המוח מפתח סבילות לכדור, מה שמוביל לאיבוד היעילות ואז לוקחים כדור יותר חזק. תוך כמה שבועות מתפתחת תלות פיזיולוגית/התנהגותית בכדור כדי לישון, שעלולה להוביל להתמכרות לכל דבר.

    אז לפני שלוקחים את הכדור בואו נוודא שעשינו כל דבר שאינו כרוך בכימיקלים חיצוניים כדי לטפל בהפרעת השינה. שמירה על הגיינת שינה קפדנית, שינוי אורח חיים ותזונה, טיפול בגורמים הנפשיים ובחרדה, העלאת הכימיקלים של האושר באופן טבעי (סרוטונין, אוקסיטוצין, אנדורפינים, דופאמין).